Volgens Wikipedia is de WAF de kans dat een dure aankoop door de ‘vrouw’ wordt goedgekeurd. Over het algemeen heeft de aankoop betrekking op de duurdere consumentenelektronica zoals (grote) luidsprekers, home cinema systemen, televisies, en computers. De term zou voor het eerst gebruikt zijn in de jaren 50… maar is in de jaren 80 pas bekend geworden.
Sommige electronica-aankopers in huis hebben een iets hoger gadgetgehalte en vinden prestaties het belangrijkst, maar voor de meeste huisgenoten is het visuele aspect en gebruiksgemak het belangrijkst.
Wat zijn een aantal aspecten om rekening met te houden bij uw aankopen of multimedia-installaties?
- Gebruiksgemak: voor simpele zaken zoals bv radio spelen zou men niet 4 afstandbedieningen moeten gebruiken!
- Compact is beter: hoe minder ruimte die home cinema en bijhorende luidsprekers inneemt hoe beter!
- Gebruiksgemak: had ik dit al vermeld??
- Beperk het gebruik van (zichtbare) kabels): gebruik handige meubels met ruimte om de kabels weg te werken of oplossingen die beperkte kabels nodig hebben
- Als iemand iets graag en veel gebruikt, dan is het een success! Er is niet zo erg als een perfect werken, goed klinkend multimediasysteem dat niemand gebruikt omdat het te omslachtig is.
Wat zijn volgens ons multimedia installaties die zeker voldoen aan de WAF
- Smart speakers: Nest Home, Amazon Echo, Apple Homepod of Sonos/Denon systemen met stembediening
- Smart TV’s met ingebouwde apps (bv. Android TV) voor streaming diensten en Chromecast
- Mesh WIFI: overal hetzelfde WIFI netwerk met goed bereik
- Domotica/ Home Automation: dit is een moeilijkere want deze kan soms als complexer worden ervaren, maar wanneer goed geïmplementeerd (bv. via sensoren) zeker een meerwaarde